Spagetti amatriciana

amatriciana
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészülési idő: nettó 10 perc, bruttó 30 perc

Alapanyagok:

  • 250 g spagetti (No. 12)
  • 10 dkg Amatrice tokaszalonna (delikátüzletekben kapható, érlelt-szárított szalonna)
  • 20 dkg érett finom paradicsom, illik meghámozni
  • 5 dkg pecorino (érlelt birkasajt)
  • 1 db csípős csilipaprika, lehetőleg peperoncino
  • zsír
  • só a tészta főzővízébe

A zsíron megpirítom a feldarabolt szalonnát, hozzáadom a felkockázott paradicsomokat, a peperoncinót.
10 percig összefőzöm, elkeverem az al dentére főzött tésztával, tálalás előtt ráreszelem a sajtot.