Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága dönt majd arról, hogy milyen büntetést kap John Terry, a Chelsea csapatkapitánya, akit az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő kedd esti visszavágóján állított ki a játékvezető.

A londoni Kékek védője azért kapott piros lapot, mert beletérdelt Alexis Sancheznek, a katalán együttes chilei csatárának derekába, miközben a labda nem volt a közelben. Terrynek ezért ki kell hagynia a május 19-i, müncheni finálét, de az UEFA szabályzata szerint a fegyelmi bizottság meghosszabbíthatja a büntetést. Így a 31 éves futballista adott esetben nem játszhat az európai Szuperkupa döntőjében, valamint a Chelsea BL-, vagy Európa Liga-mérkőzéseinek egy részén. A testület május 31-én ülésezik.

A Chelsea emberhátrányban is két gólt szerezve, 3-2-es összesítéssel ejtette ki a címvédő Barcelonát, de Branislav Ivanovic, Raul Meireles és Ramires is begyűjtötte harmadik sárga lapját, így egyikük sem léphet pályára a döntőben. A BL-ben nem törlik el a játékosok sárgalapos figyelmeztetéseit a negyeddöntők után, bár ezt a gyakorlatot a világ- és Európa-bajnokságokon is alkalmazzák. Az UEFA szerdai bejelentése szerint a klubversenyekért felelős bizottság egy hasonló szabály bevezetésére tesz majd javaslatot, amelyet a végrehajtó bizottságnak kell elfogadnia.

A Barcelona időközben bejelentette, hogy a keddi meccsen agyrázkódást szenvedett Gerard Piquét éjszakára bent tartották a kórházban, ám a válogatott védő szerda reggel elhagyhatta az intézményt, igaz, egy hétig nem léphet pályára.

A Chelsea a döntőben a Bayern München-Real Madrid párharc győztesével találkozik majd.