Veszélyes a gyerekekre a vegán szakácskönyv

Vágólapra másolva!
Kifejezetten gyerekek számára írt vegán étkezést népszerűsítő könyvet Ruby Roth, ám  szakértők szerint, ezzel veszélyeztheti a gyerekek egészségét.
Vágólapra másolva!

Vegan Is Love: Having Heart and Taking Action a címe annak a gyerekeknek szánt szakácskönyvnek, amely nemrégiben jelent meg az Amazonon, és amely a Vegán étkezés és életmód előnyeit ismerteti meg a kisgyerekekkel. A Ruby Roth által jegyzett könyvet sokan igen veszélyesnek gondolják, mert nemcsak a vegán eszmekör olyan szeleteit mutatja be, mint az állatokkal való kegyes bánásmód, a környezetvédelem, hanem a vegán étkezést is népszerűsíti, ráaádsul olyan módszerekkel, amivel nagyon könnyen lehet befolyásolni a gyerekeket.

A könyv kritikusai szerint ez azért problémás, mert ha egy gyerek a könyvben foglaltakat esetleg megfogadja, és nekiáll a vegán táplálkozásnak, akkor nagyon könnyen alultáplálság lehet a kaland vége. Rothnak nem ez az első könyve, ami gyerekeknek próbál hasonló témákról szólni: előző műve, a Thatswhy we don't eat animals (Ezért nem eszünk állatokat) a nagyipari állattenyésztés ebertelen voltára hívta föl a figyelmet.