Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatottnak továbbra sincsen szövetségi kapitánya, azonban az ideiglenesen kinevezett Stuart Pearce már a szezon vége előtt ki akarja jelölni az Eb-re utazó 23-as keretet. Pedig lehet, hogy nem is ő ül majd a kispadon.

Fabio Capello lemondása óta az angol válogatottnak nincsen végleges szakvezetője, a Hollandia elleni barátságos mérkőzésen az a Stuart Pearce állította össze a csapatot, aki az U21-es válogatott edzője.

Az FA még mindig nem döntött arról, hogy ki ül majd kispadon az Európa-bajnokságon, és a hírek szerint ezt nem is akarja megtenni a szezon vége előtt, azonban Pearce kijelentette, hogy ő már május 10-én, vagyis három nappal a Premier League utolsó fordulója előtt ki akarja jelölni a 23-as keretet.

Mindez nem csak azért meglepő, mert egyáltalán nem biztos, hogy ő lesz a tréner az Eb-n, hanem azért is, mert az UEFA sokkal későbbi határidőt szabott ki a végleges keretek megnevezésére, a válogatottaknak csak tíz nappal a kontinensviadal rajtja előtt, vagyis május végén kell megjelölniük, hogy kit visznek ki a tornára.

Pearce szerint azonban a játékosokat nem szabad bizonytalanságba tartani, és sokkal jobb, ha időben tudják, hogy miként tervezzenek.

www.global-soccer.eu