Minek pirítsunk fűszereket?

fűszerpirítás, fűszerek pirítása
Vágólapra másolva!
Az egész fűszerek szárazon pirítása az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb ízfokozási módszer a konyhában, ami az indiai konyha híveinek elengedhetetlen tudomány. Így kell csinálni.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Egy vasserpenyő és egy mozsár elengedhetetlen kellékek, bár porított fűszereket pirítani sem hiábavalóság, de az egészeket könnyebb, azokat viszont a felhasználáshoz majd össze kell törni. Késes darálók is megteszik a mozsár helyett, de a kis mennyiségek miatt a kicsi fűszermozsár az ideális eszköz.

A serpenyőt (azért vas, vagy bármi vastag fenekű, nehéz eset, mert lassú, egyenletes hő kell ide, a teflon nem arról híres) alacsony-alacsony közepes lángra rakom és beleszórom a fűszereket. Addig hevítem, néha megkeverve, amig elkezd felszállni az illata. Innen már nem érdemes sokáig pirítani, csak telítődjön egy kicsit az illat és készen is vagyunk a rengeteg felszabadult olajjal és aromával, amiket a pirítás kiszabadít, így nem csak fűszereink, a belőlük készített étel is ízletesebb lesz.