Vágólapra másolva!
Nagy László, a Barcelona kézilabdázója ugyan megkapta a spanyol állampolgárságot, ám amennyiben ezt el is fogadja, le kell mondani a magyarról. A világ legjobb átlövője eközben állítólag Veszprémbe igazolna, míg a Twitteren előbb azt írta, hogy maradna Barcelonában, később azonban törölte a bejegyzést. 

A Marca szerint talán a szerdai sajtótájékoztató után tisztábbá válik Nagy László kézilabdázó bizarr ügye, amelyet egyszerűen X-aktaként emleget a spanyol sportnapilap. Állítólag Nagy a szombati, AG Köbenhavn elleni győztes, de kiesést jelentő BL-negyeddöntő után jelezte a klub vezetőinek, kiváló ajánlatot kapott a Veszprémtől.

Kedden még maga a játékos is tagadta a híreszteléseket: Nagy László ugyanis azt írta Twitter-oldalán: "Nem mondtam, hogy el akarom hagyni a Barcát. Épp ellenkezőleg: szeretném megújítani a 2013-is szóló szerződésemet!" A bejegyzés azonban csak szerda reggelig volt látható, Nagy akkor törölte.

A Marca azon tűnődik, hogyan következhetett be ilyen radikális változás a játékos hozzáállásában. A hírek szerint Naggyal csak egy évet hosszabbítana a klub, és a fizetését is csökkentené, viszont a korábban hangoztatott belső szabályzat, miszerint a Barca a 30 év feletti játékosokkal csak ennyit hosszabbít, megdőlt: a 34 éves Danijel Saric ugyanis öt évre írt alá.

A másik verzió, hogy Nagy számára a Veszprém csak ürügy, hogy a spanyolokat rábírja a hosszabbításra, jelezve, akadnak komoly ajánlatai. A magyar bajnoknak a lap szerint hárommillió eurót kellene fizetnie, ekkora összeg szerepel a szerződés kivásárlási záradékában. A Marca azt is érdekesnek találja, hogy az egykori szegedi játékos 12 év után miért a nagy rivális Veszprémbe szerződne.

A Veszprémnek Nagy szerződtetéséhez tőkeerős szponzort kellene maga mögé állítania, amely még mélyebben is a zsebébe nyúlhat, a hírek szerint ugyanis Veszprémbe tart a chilei beállós Marco Antonio Oneto, a spanyol balszélső Cristian Ugalde és a horvát irányító Ivano Balic is.

Az AS úgy tudja, Nagy ugyan megkapta a spanyol állampolgárságot, de május 25-ig még eldöntheti, spanyol állampolgár lesz-e. Ha igen, le kell mondania a magyarról, Spanyolország ugyanis nem ismeri el a kettős állampolgárság intézményét - ezt az ország budapesti nagykövetségén is megerősítették az [origo]-nak.