Az Arénában tartja fővárosi nagykoncertjét az Omega

Omega
Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy az Omega együttes október 6-án a Papp László Budapest Sportarénában zárja a fővárosban jubileumi évét; az idén 50 éves zenekar még soha nem játszott ebben a csarnokban.
Vágólapra másolva!

"A május 25-én Miskolcon záruló tavaszi szimfonikus turné nagy sikerrel ment, de októberben az Arénában mást mutatunk a közönségnek: szeretnénk egy igazán látványos, meglepetésekkel teli bulival emlékezni az elmúlt 50 évre" - idézték a szervezők Kóbor Jánost, az Omega énekesét az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben. Mint írták, a háttérben a szimfonikus zenekar az Arénában a klasszikus felállású Omegával közösen fog játszani, az elmúlt évtizedek valamennyi slágere különleges hang- és látványelemek kíséretében csendül fel. A legszerencsésebbek szó szerint az Omegában érezhetik magukat, ugyanis a színpadi kifutót a csapat jellegzetes logójára mintázzák, azon belül is lesznek nézők. A tervek szerint külföldről is várhatók sztárvendégek.

MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A Quartnak adott interjúban Kóbor János korábban elmondta, hogy az Omega szeptember 23-án egy nagy ingyenes koncerttel a Hősök terén zárná le a fővárosban jubileumi évét, ám ez végül nem valósul meg. Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; első koncertjét 1962. szeptember 23-án adta a Műegyetemen, felállása 1971 óta állandó: Kóbor János - ének, Benkő László - billentyűs hangszerek, Molnár György - gitár, Mihály Tamás - basszusgitár, Debreczeni Ferenc - dob. Mint arról a múlt héten beszámoltunk, az Arénában lép majd fel az LGT is, 2013 februárjában.