Vágólapra másolva!
A dunaújvárosi önkormányzat eddig a helyi sportlétesítményeket támogatta, ezt követően azonban közvetlenül a létesítményeket használó szakosztályokat fogja, jelentette be Cserna Gábor polgármester. Radulovics Bojana szakmai igazgató szeretné, ha a tavaly megalakult helyi nőikézilabda-akadémia csapata jövőre elindulna az NB I/B-ben.

Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta: a Dunaferr eladása után több helyi szakosztály léte került veszélybe, és a teher az önkormányzat nyakába szakadt. A város átlátható létesítmény-üzemeltetést és átlátható szakosztályokat szeretne.

A közgyűlés a városi sportingatlanok működtetésével kapcsolatban a nyílt közbeszerzési eljárás megindításával egy új sportkoncepciót kíván érvényesíteni a sporttámogatások terén. A sikeres közbeszerzést követően a pályázat nyertese koncessziós díjat fizet az önkormányzatnak, ebből az összegből tudják majd támogatni a létesítményhasználókat - áll a közleményben.

A közgyűlés idei költségvetésében szerepel a létesítmények üzemeltetésére szánt második féléves összeg, és ez képezheti az alapját az egyesületek, illetve igénybe vevők támogatásának.

Szepesi Attila, gazdasági ügyekért felelős alpolgármester kiemelte: az önkormányzat a sportlétesítmények üzemeltetésére tavaly több mint 211 millió forintot fordított. A közgyűlés várhatóan május 17-én dönt arról, hogy a Fabó Éva Sportuszoda jelenleg érvényben lévő pályahasználati díjait a felére csökkenti, valamint a további létesítményekre vonatkozó használati díjakat is mérsékelni kívánja.

Szemenyei István és Radulovics Bojana, a tavaly megalakult helyi nőikézilabda-akadémia ügyvezetője, illetve szakmai igazgatója közös közleményben kiemelte, a céljuk, hogy néhány éven belül a náluk végzett játékosok adják a dunaújvárosi élvonalbeli csapat gerincét.

Ugyanakkor aggódva figyelik a jelenleg a kiesés ellen küzdő felnőtt együttes kritikus pénzügyi helyzetét. Az akadémia vezetése már beszélt a játékosokkal, és a többség hajlandóságot mutat a munka közös folytatására. A csapat - a jelenlegi NB I-es felnőtt női csapat szereplésétől függetlenül - ősszel el akar indulni az NB I B-ben. A hosszú távú terv az, hogy Dunaújvárosnak meghatározó első osztályú csapata legyen.