Vágólapra másolva!
A Pápa hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Kecskemét felett a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén, ezzel a sereghajtó Zalaegerszeg mellett a Vasas búcsúzik az élvonaltól.

A pápaiak győzelmükkel előreléptek a 13. helyre, az utolsó előtti Vasas hátránya így két fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan hétpontosra nőtt a 14. Kaposvárral szemben.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Lombard Pápa Termál - Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Pápa, 1000 néző, v.: Iványi
gól: Lovrencsics (73.)
Pápa: Szűcs L. - Horváth L., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. - Farkas A., Gyömbér, Inutile (Quintero, 57.) - Arsic (Dóczi, 81.) - Lovrencsics, Seye (Présinger, 86.)
Kecskemét: Antal - Koszó, Póti, Varga R., Forró (Puskás, 90.) - Pekár (Bertus, 60.), Cukic, Litsingi, Savic - Tököli, Lencse
sárga lap: Rodenbücher (50.), illetve Bertus (68.)

Ítéletidőben kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazaiak két ziccert elhibáztak, míg a Kecskemétnek igazi gólszerzési lehetősége ebben a játékrészben nem volt.

A második félidőben mindkét csapat előtt több nagy helyzet adódott, amelyből a Pápa jött ki jobban azzal, hogy Lovrencsics egy lehetőséget kihasznált, s ezzel benntartotta csapatát az élvonalban.