Illés Lajos-emlékkoncert lesz a Sportarénában

Illés Lajos, Megalakulása 40. évfordulóját az erdélyi Csíkszeredán adott koncerttel ünnepelte a 60-as, 70-es évek legendás együttese, az Illés zenekar
Vágólapra másolva!
Szeptember 22-én az öt évvel ezelőtt elhunyt Illés Lajos tiszteletére lépnek fel magyar zenészek, de sem Szörényi Levente, sem Bródy János nem lesz ott. A legendás együttes egykori alapítója idén lenne 70 éves.
Vágólapra másolva!

"A koncert egyik fő célja bemutatni, hogy Illés Lajos életműve és élettörténete szorosan összetartozik a határainkon túl élő magyarsággal, az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai fiatalsággal, művészekkel, illetve az értük, velük végzett művészeti, kulturális tevékenységével" - fogalmazott Makkai Lilla, Illés Lajos özvegye, nyugalmazott református lelkész az MTI-nek. A fellépők között lesz Varga Miklós, Homonyik Sándor, Tolcsvay Béla, Kalapács József, Horváth Charlie, a Bergendy fivérek, Benkó Sándor, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós, Takács Nikolas és lesznek meglepetésvendégek is.

Forrás: MTI/Oláh Tibor

A két és fél órásra tervezett műsorban a klasszikus Illés-együttes idején született Illés Lajos-szerzemények és a Koncz Zsuzsának írt dalok mellett elhangzanak 1973 után született számok is. A koncert rendezője Szekeres Csaba, a szeptember 22-i estről dupla DVD fog megjeleni, amelyen egy dokumentumfilm is lesz Illés Lajosról. A koncerten "más elfoglaltságai" miatt nem lesz ott Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs sem.