Jennifer Lopez a legbefolyásosabb híresség

Jennifer Lopez
Vágólapra másolva!
A Forbes magazin évente összeállított listáján J-Lo tavaly csak az ötvenedik volt, most viszont letaszította a trónról Lady Gagát.
Vágólapra másolva!

A Forbes az előadóművészeti tevékenységből származó bevételek nagysága, a médiabeli szereplések gyakorisága és a közösségi portálokon való népszerűség alapján állítja fel minden évben a világ 100 legbefolyásosabb hírességének listáját. Az üzleti magazin 52 millió dollárra becsüli Lopeznek az elmúlt 12 hónapban keletkezett jövedelmét, de első helyezését az énekesnő inkább annak köszönheti, hogy az American Idol zsűrijének tagjaként nagy befolyást gyakorol a közönségre (és a versenyre), új ruhakollekciója került forgalomba a Kohl's-nál, minden másnál jobban vásárolják egyik parfümjét, és több millió rajongója van az olyan közösségi portálokon, mint a Twitter és a Facebook. Mindemellett Enrique Iglesiasszal közös világturnéra készül. Oprah Winfrey megőrizte 2. helyezését, hála 165 millió dolláros éves jövedelmének, míg ötvenötmillió dollár bevétellel Justin Bieber ugyancsak megőrizte harmadik helyét, amelyen tavaly debütált; a Forbes szerint az énekes komoly befektetővé vált, akinek portfoliója magában foglalja például a Spotify internetes zenei szolgáltatót.

Forrás: AFP/Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Első ízben felkerült a 100-as celebranglistára Rihanna is, akinek egy év alatt 53 dollár bevételt hoztak olyan slágerei, mint a We Found Love vagy a Talk Talk Talk, miközben jövedelmező szponzori szerződéseket is kapott. A tavalyi éllovas Lady Gaga négy helyet csúszott vissza, 52 millió dolláros bevételével most az ötödik legbefolyásosabb celeb. Egy év után visszakerült a listára - a 6. helyre - Britney Spears, mint az X Factor tehetségkutató új zsűritagja és egy sikeres turné 58 millió dolláros bevételének haszonélvezője. A Forbes becslése szerint a világ 100 legbefolyásosabb híressége egy év alatt együttvéve 4,4 milliárd dollár bevételre tett szert, ami 100 millióval kevesebb az egy évvel korábbra becsült együttes bevételüknél.