Vágólapra másolva!
Will.i.am egy interjúban elárulta, hogyan úszta meg a gettóban felnőve a bandázás ártalmait. A globális felmelegedésről tartott előadására magánhelikopterrel repült.
Vágólapra másolva!

Will.ia.m (Black Eyed Peas) éppen Londonban tartózkodik, ahol a Voice című tehetségkutatóban szerepel mentorként; ebből az alkalomból vitte is egy kicsit az olimpiai lángot, nagyon örült neki és a Twitteren is tudósított közben. Továbbá adott egy interjút a brit Sun bulvárlapnak, amiben hosszan beszélt gyerekkoráról. "Los Angeles mexikói negyedében nőttem fel, mi voltunk az egyetlen fekete család. Nagyon sokan csatlakoztak a különböző bandákhoz; egy csomó gyerekkori barátom azóta halott vagy börtönben van, drogos vagy drogot árul" - vázolta a körülményeket. Ő úgy úszta meg mindezt, hogy nagyon feltűnően öltözködött: "Hosszú pólókban járt az összes bandatag, úgyhogy ha másfajta trikót vettem és bő gatyát, akkor messziről tudták, hogy egyik bandának sem vagyok tagja." A másik túlélési stratégia az volt, hogy ő szórakoztatott mindenkit: "bolondnak hívtak, de ez a kedveskedés jele volt."

Rappelt és táncolt is, első táncegyüttesében, a Tribal Nationben már szerepelt Apl.de.ap, aki a Black Eyed Peasnek is tagja lett. A zenekar egyre komolyabb sikereket ért el, ám Will.i.am sokáig nem tudta, hogyan is kellene bánnia a pénzzel - "a gettóban nem tanulsz meg ilyesmit". Eleinte úgy takarékoskodott, hogy a csekkeket az autója kesztyűtartójába zárta. Aztán vett magának is egy házat, majd édesanyjának; mára 50 milliós dollárra (12 milliárd HUF) becslik a vagyonát. Ebből jótékonykodik is: 2009 óta segít amerikai fiataloknak az iskoláztatás költségeit kifizetni.

Will.i.am tartott Angliában egy előadást is a globális felmelegedésről. Mint mondta, ez egy olyan téma, amivel mindannyiunknak foglalkoznia kellene: figyelnünk kell arra, hogy "milyen hatással van a bolygóra az életstílusunk, a fogyasztási szokásaink." Kritikusai szerint a bölcs szavakat ő maga nem fogadta meg: Oxfordba egy magánhelikopterrel érkezett - vagy ahogy ő hívta a Twitteren: hip.hop.copterrel (a fenti képet is ő töltötte fel). A számítások szerint a környezettudatos Will.i.am London-Oxford utazása során annyi széndioxid került a légkörbe a helikopterből, amennyit egy átlagember különböző tevékenységeivel egy hónap alatt termel. Jó hír viszont, hogy a leszállóhelytől az előadás helyszínéig biciklivel ment.