Vágólapra másolva!
A következő idényben tizenegy helyett tizenkét csapat vesz részt az osztrák jégkorongligában (EBEL), ahol a magyar bajnok Sapa Fehérvár AV19 is játszik.

Az EBEL közleménye szerint a szlovén Acroni Jesenice anyagi gondok miatt nem tudja vállalni a szereplést, ugyanakkor három év szünet után ismét indul az Innsbruck, és a Dornbirn is csatlakozhat a mezőnyhöz. A szlovák Piestany (Pöstyén) végül visszavonta indulási szándékát.

A 44 fordulós alapszakasz szeptember 7-én kezdődik. Az a hat csapat, amely a legjobb hat helyről kezdi a január 20-án rajtoló középszakaszt, már rájátszásba kerül, a többi hat együttes közül pedig további kettő kerül még be a playoff-ba.

Újdonság, hogy az alapszakasz első helyezettje választhat majd magának ellenfelet a rájátszás negyeddöntőjében az 5-8. helyen bejutók közül. Az alapszakasz-második és -harmadik értelemszerűen egyre kevesebb potenciális rivális közül választhat. A playoff február 24-én indul. A bajnoki döntő utolsó, lehetséges időpontja április 11.

Az EBEL 2012/13-as idényének résztvevői: Sapa Fehérvár AV19, Dornbirn Bulldogs (osztrák), Graz 99ers (osztrák), Klagenfurt (osztrák), Black Wings Linz (osztrák), Red Bull Salzburg (osztrák), Villach (osztrák), TWK Innsbruck (osztrák), Vienna Capitals (osztrák), Medvescak Zagreb (horvát), Olimpija Ljubljana (szlovén), Orli Znojmo (cseh).