Vége a ketchupos üvegek ütögetésének!

Vágólapra másolva!
Speciális bevonat segítheti ezentúl a paradicsomszósz kinyerését az üvegből.
Vágólapra másolva!

A jó (tehát sűrű) ketchupot eddig kizárólag összenyomható, műanyag flakonból lehetett kinyerni azelőtt, hogy az étel kihűlne, vagy egy ér elpattanna az agyunkban. A jelenségre annak idején a például a Heinz kampányt is épített, mondván, hogy azüveg rázása, a szószra való türelmes várakozás tulajdonképpen megtiszteltetés, és nem valami elképesztően fölösleges eleme a ketchup fogyasztásának. Az MIT-n dolgozó Dave Smithnek és kollégáinak köszönhetően ennek hamarosan vége szakadhat: Smithék LiquiGlide néven olyan, az üvegek belső falára fölvihető réteget kísérleteztek ki, ami a teflonhoz hasonlóan működik, megakadályozza, hogy a szósz hozzátapadjon az üveg falához, úgyhogy pillanatok alatt önthető, akár a legutolsó adag is. A LiquiGlide kizárólag olyan alkotóelemekből készült, amiket az FDA már előzetesen engedélyezett csomagolóban való használatra, úgyhogy már ez sem áll a forgalomba hozás útjába.