1,33 millió nézővel zárt a Megasztár, 600 ezerrel az Eurovízió

Vágólapra másolva!
Önmagához képest erős hetet zárt az m1, viszonylag sokan követték a két eurovíziós műsort, és továbbra is igen nézett a Forma-1. Százalékban a Csillag születik szombati átlagát hozta egy nappal korábban a Megasztár fináléja, de az éjféli befejezés miatt ez 260 ezer nézővel kevesebbet jelentett a TV2-nek.
Vágólapra másolva!

Az év 21. hetében a 18,2 százalékos közönségarányt szerzett RTL Klub 0,8 százalékponttal verte a TV2-t a teljes lakosságban, az MTV pedig 10 százalék fölé került. A közszolgálati csatorna ezúttal a 18-49-es célcsoportban is verte a kisebb kereskedelmi tévéket: az m1 7 százalék fölé ment, a Viasat3 és a Cool 6 alatt, a Film+ pedig 5 alatt maradt.

Az MTV viszonylag jó szereplése a Forma-1-nek köszönhető: a futam 8. lett a listán az ötven alatti felnőtteknél: azon a top 30-as listán, amelyre sokszor fel sem fért MTV-s műsor. A teljes lakosságnál négy köztévés műsor szerepel a legnézettebb harmincban: ezt a listát továbbra is a Csillag születik uralja.

A Megasztár 1 millió 332 ezer nézővel, bő 37 százalékkal búcsúzott, valószínűleg nem is lesz folytatása, mert új tehetségkutatót indít a TV2. Az Eurovíziós dalfesztivál döntője 601 ezer tévézőt vonzott, nagyjából minden ötödik magyar tévéző ezt követte. Az MTV átlagához képest jó nézettséget hozott tehát a Compact Disco fellépése, de tavaly Wolf Katinak többen drukkoltak - részben azért is, mert x-faktoros múltja miatt az RTL Klub is reklámozta az összeurópai show-t.

Top 30, teljes lakosság

Forrás: agb nielsen

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel.
Forrás: AGB Nielsen