Vágólapra másolva!
Az Eb-résztvevők javában készülnek az egy hét múlva kezdődő tornára, Dél-Amerikában és Afrikában vb-selejtezőket játszottak, a Serie B-ben pedig még zajlik a rájátszás, így volt miből válogati a heti álomcsapathoz. A barcás argentin Messi ezúttal egy csapatba került realos brazil Marcelóval, a védelemben az olasz B-ligás Terlizzi, a középpályán a román válogatott újonca, Grozav szerepel.

Kapus:

Volkan Demirel (Törökország): A törökök nem jutottak ki az Európa-bajnokságra, de válogatottjuk az elmúlt hetekben négy barátságos mérkőzést is játszott. A legnagyobb sikert Portugália idegenbeli legyőzése jelentette, amihez az is kellett, hogy Volkan kivédje Cristiano Ronaldo tizenegyesét.

Hátvédek:

Kiriakosz Papadopulosz (Görögország): A görög válogatott a 2004-es Eb óta elsősorban a védelmére épít, a csapat a mostani torna előtti felkészülési meccseken sem cáfolta ezt. Az Örményország elleni találkozót 1-0-ra nyerte, a győztes gólt a védő Papadopulosz szerezte.

Mahmud Fatalla (Egyiptom): Afrikában a hét végén kezdődött a vb-selejtezők második fordulója, és zűrzavaros időszakon túljutott egyiptomi csapat számára kötelező volt a győzelem hazai pályán Mozambik ellen. Az első gólra az 52. percig kellett várni, ekkor a középhátvéd Fatalla volt eredményes.

Christian Terlizzi (olasz, Varese): Az olasz másodosztály rájátszásának elődöntőjében a Varese nagy meglepetésre kiverte a Hellas Veronát, és már csak egy párviadal választja el attól, hogy 37 év után visszakerüljön a Serie A-ba. Ebben nagy szerepe van az egyszeres válogatott Terlizzinek, aki az elődöntő mindkét meccsén betalált.

Marcelo (Brazília): A brazil csapat javában készül a londoni olimpiára, és ennek során magabiztosan győzte le az Egyesült Államok válogatottját. A találkozón a Real Madrid balhátvédje, Marcelo elemében volt, az egész bal oldalt bejátszotta, és gólja mellett egy gólpasszt is adott.

Középpályások:

Gheorghe Grozav (Románia): A svájciak gyorsan visszatértek a földre azok után, hogy a múlt héten 5-3-a legyőzték Németországot, hiszen hazai pályán 1-0-ra kikaptak a románoktól. A meccs egyetlen gólját Grozav szerezte, aki most debütált címeres mezben.

Roman Sirokov (Oroszország): A lehető legjobb módon, az olaszok 3-0-s legyőzésével készültek az Európa-bajnokságra az oroszok. Némi meglepetésre a gólok közül kettőt is a védekező középpályás Sirokov szerzett, aki az utóbbi időben meglepően gólerősen játszik.

Arturo Vidal (Chile): Bolíviában csak kevés csapat szokott nyerni, hiszen nem csak az ellenféllel, hanem a tengerszint feletti magassággal is meg kell küzdeni. A chileieknek mégis sikerült győzniük 2-0-ra, a második gólt a Juventusszal remek szezont zárt középpályás, Vidal szerezte.

Ibrahim Afellay (Hollandia): A szezon nem alakult túl jól a középpályás számára, hiszen súlyos térdsérülése miatt csak pár meccsen szerepelt a Barcában, de így is bekerült az Eb-keretbe, és a felkészülési mérkőzések alapján kifejezetten jó formában van. A szlovákok ellen sem játszott rosszul, az északírek ellen pedig kifejezetten brillírozott, két gólt is szerzett.

Csatárok:

Lionel Messi (Argentína): A Barcelona világsztárja karrierje során rengeteg kritikát kapott a válogatottban nyújtott teljesítménye miatt, de most Ecuador ellen nem lehetett rá panasz. Az argentinok 4-0-ra nyertek, Messi pedig gólja mellett két találatot is előkészített, remekül futballozott.

Marko Arnautovic (Ausztria): A híresen problémás támadó karrierje során megfordult már az Internél is, de képességeit nem tudta igazán megmutatni. Időnként mégis felvillant valamennyit belőlük, ezúttal az ukránok elleni felkészülési meccsen parádézott, és két góljának köszönhetően az osztrákok 3-2-re megverték az Eb házigazdáit.

www.globalsoccerapp.com