Semmi szexi nincs egy szexjelenetben - Allison Williams, Csajok

Allison Williams Csajok
Vágólapra másolva!
Az HBO-n keddenként megy a csatorna legújabb vígjátéksorozata, a Csajok, amely - egyfajta életszerűbb Szex és New York-ként - pár huszonéves lány szemszögén keresztül mutatja be nemcsak a New York-i kortársak, de az egész generáció problémáit. Az egyik főszereplőt, Allison Williamst telefonon kérdeztük: elmagyarázta a két sorozat közti különbséget, illetve azt is, hogy miért van szükség a kínos szexjelenetekre.
Vágólapra másolva!

A húszas évei elején járó Allison Williams 2004-ben tűnt fel a képernyőn - az American Dreams két epizódjában szerepelt -, ezután viszont hét évet kellett várnia egy újabb szerepre. Akkor viszont már maga is írta meg a Funny or Die szkeccs-sorozatát, a Will & Kate: Before Happily Ever After-t, melyben a brit trónörökös feleségét, Kate Middleton-t játszotta. Ezt követte A liga egyik vendégszerepe, majd jött is a Csajok.

A Csajok-ban Williams alakítja Marnie-t, a főszereplő Hannah (a sorozatot íróként és rendezőként is jegyző Lena Dunham) lakótársát, akit a barátnőjét sújtó problémák messzire elkerülnek, hisz fix munkahelye és komoly kapcsolata van. A felszínen tehát minden rendben van vele, de mivel nem hajlandó beismerni, hogy mennyire elveszettnek érzi magát, ő talán még jobban el van veszve, mint az útját állandóan kereső Hannah. "Olyan csaj, aki a szabályok szerint él, és szereti kézben tartani a dolgokat. Nem szokott nagyzolni, és ritkán spontán. Megbízható és gondos barát, még akkor is, ha szeret tanácsokat osztogatni, és legszívesebben a barátai főnöke lenne" - mondja karakteréről Williams.

A színésznő egyébként érdekes módon került be a sorozatba: "Felpakoltam egy videómat a YouTube-ra, amelyen a Mad Men - Reklámőrültek főcímdalát adom elő egy kis csavarral. (Valójában Nat King Cole egyik számával dobja fel az instrumentális témát.) A kisfilmet látta a show executive producere, Judd Apatow is (olyan filmek rendezője, mint a 40 éves szűz vagy a Felkoppintva), és nagyon tetszett neki. Azt mondta, el tudna képzelni ebben a karakterben, Marnie szerepében. Átküldte a forgatókönyvet és Lena előző filmjét, a Tiny Furniture-t, engem pedig mindkettő megfogott. Elmentem hát a válogatóra, ahol viszont Judd már nem volt jelen: egy csomó nagyszerű nő ült egy óriási teremben, köztük Lena, Jenni Konner, Ilene Landress és Sarah Heyward, akikkel ma már nap mint nap együtt dolgozom" - meséli.

HBO

A Csajok ugyanúgy négy nőt mutat be, és ugyanabban a városban is játszódik, mint a szintén az HBO által gyártott Szex és New York, sőt a történet szerint a lányok rajongói is a kultikus sorozatnak. Elkerülhetetlen tehát az összehasonlítás, Williams szerint azonban egy teljesen más jellegű szériáról van szó - már csak azért is, mert a főszereplők itt jóval fiatalabbak. "A Szex és New York felnőtt nőket mutat be, akiknek jó munkájuk van, tudják, hol tartanak az életben, még ha az életük egyes területein - főként a szerelmi kapcsolataikban - el is vannak tévedve. A Csajok-ban látható lányok csak remélik, hogy egyszer ilyen nők lesznek, egyelőre karrierjük kezdőpontján állnak, aljamunkákat is elvállalnak. Hannah-nak például az a nagy álma, hogy egyszer saját rovatot fog vezetni (akárcsak Carrie Bradshaw), de még életének egy korábbi szakaszában van, teljesen mások a félelmei is" - véli Williams.

HBO

A lányok útkeresése, tapogatózása pár kínos - vagy épp vicces - szexjelenethez is vezet, amelyeket Williamsnek igazán nehezére esett eljátszania. "Szexjelenetet amúgy is fura forgatni, mivel vagy tíz másik ember áll rajtad kívül a szobában, és mind azt figyeli, hogyan csinálod. Szóval semmi szexi nincs benne, főleg, amikor a rendező hangosan rád szól, hogy a másik oldalán csókold a partnered, hogy a kamera is lásson valamit. Mégis meg kellett csinálni ezeket a jeleneteket, mert a nézők a történet során egyre közelebb kerülnek a lányokhoz, az intim szférájukba is szeretnének bepillantani. Ha a karaktereink épp kínos helyzetbe keverednek, vagy épp nagyon sebezhetők, az abban segít, hogy valódinak tűnjenek. Amikor az utcán megállít valaki, és azt kérdezi, hogy 'Te vagy Marnie?' - és nem azt, hogy 'Te vagy Allison Williams?' - az mindenképpen egy jó jel" - mondja.