Vágólapra másolva!
Nem ért egyet azokkal az optimista hangokkal Zsiga Gyula a FTC-PLER kézilabdacsapatának vezetőedzője, akik szerint Nagy László visszatérésével máris olimpia éremről kellene álmodni. A szakember örül a barcelonai csillagnak, de szerinte még tisztáznia kellene az elmúlt három év történéseit. Azt a kijelentést viszont visszautasítja, hogy nincsenek Magyarországon BL-szintű edzők.

Zsiga Gyula mesteredző szerint sokat erősödött a magyar férfikézilabda-válogatott Nagy László visszatérésével, de túl optimistának tartja azt az álláspon tot, hogy a jobbátlövővel máris olimpiai éremesélyessé vált volna az együttes.

"Nagy László visszatérése abszolút pozitív, védekezésben és támadásban a világ egyik, ha nem a legjobb játékosa került vissza a válogatottba. Én azok közé tartozom, aki azt várta, hogy hazajöjjön, meggyőződésem a csapat tagjai is így voltak ezzel. De nem lenne rossz, ha tartana egy olyan sajtótájékoztatót, ahol mindenről beszél, ahol egyszer még kiöntené a bilit" - nyilatkozta Zsiga a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

"A kialakult helyzet szerintem a szerencsétlen és rossz kommunikáció következménye. Adott esetben mindkét fél jobban kommunikálhatta volna a feszültségpontokat, mert így fél- és át nem átgondolt mondatokat próbál kiragadni a közvélemény."

Zsiga szerint a válogatott halálcsoportba került az olimpián, ezek után nagyon optimista dolog azt nyilatkozni, hogy a válogatott éremesélyes.

"Laci szereplése fontos, zászlóvivője lehet a csapatnak, nemcsak az átlövésekben erősödünk, vele jobb lesz a szélső- és beállójáték is. De azért óvatosan bánnék azzal a kijelentéssel, hogy érmesek leszünk."

A szakember nagyon mérges volt, mert - minden bizonnyal az [origo] Kelecsényi Ernő győri klubelnökkel készített interjújában - azt olvasta, nincsenek BL-szintű magyar edzők.

"Nagyon fáj olyat hallani hazai klubvezetőtől, hogy nincsenek BL-szintű magyar edzők. Én üzennék jó öreg sportvezetőinknek: nem BL-szintű magyar kézilabdaedzők, hanem BL-szintű sportvezetők nincsenek" - mondta.