Tintahalas-paradicsomos tagliatelle

tintahal paradicsom
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó másfél óra


Alapanyagok:

  • 2 db tintahal
  • 25 dkg tintás tagliatelle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • 2 db paradicsom felkockázva
  • 10 dkg spenótlevél megmosva, leszárazva
  • 2 dl száraz fehérbor



A tintahalakat a babérlevéllel gyöngyöző, sós vízben egy órát főzöm. A levet, ha kevés, felpótolom, ebben főzöm ki a tésztát. A tintahalat felcsíkozom. Olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a halat, a paradicsomot, az összetépkedett spenótleveleket, ráöntöm a bort, magas lángon 5 percig összerottyantom, elkeverem a tésztával, tálalom.