Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos szerint a nehézségek dacára remdekül játszott a csapat a norvégok ellen hat góllal megnyert vb-selejtezőn, a továbbjutáshoz azonban tanulni kell a hibákból, és jobban meg kell nyomni az oslói mérkőzés elejét. 

"Nagyszerűen játszott mindkét csapat" - nyilatkozta Mocsai Lajos a veszprémi találkozó után. "Részben Nagy László megérkezése, részben Pérez négyhetes kihagyása, és több sérülés miatt kevésbé voltunk összeszokottak. Szervezett, komoly csapat a norvég, változatlanul keményen kell készülnünk, hogy előnyünkből valamennyit megőrizzünk. Az első 15 percben többet kell nyújtanunk Oslóban, és tanulni kell a hibáinkból. A közönségünk fantasztikus volt. Nem csak Nagy László visszatérése miatt izgultam. A csapatunk integráló, jó morálú, és az átlövő edzésmunkája, hozzáállása példaértékű."

"Szerettünk volna minél kevesebb gólt kapni, és minél többet lőni, ez nagyrészt sikerült, de voltak hibáink is" - mondta Mikler Roland. "Nagyon várom a visszavágót, és bízom a továbbjutásban."

Robert Hedin, a norvégok szövetségi kapitánya így értékelte a meccset: "Az 52. percig fantasztikus meccs volt, addig egészen jól harcoltunk, ám a hajrában semmi sem sikerült. Ekkor jobbak voltak a magyarok, a kapusuk megbabonázott minket. Remélem, a visszavágón a teljes 60 percig jók leszünk."