"Kálocz a korbács, Lovasi a díszfasz"

Lovasi András a Fishing On Orfű filmben
Vágólapra másolva!
Egyórás zenés dokumentumfilm készült a Fishing on Orfű fesztiválról; szerepel benne sok zenész és más vicces emberek, még Beyoncé is megjelenik egy hasonlatban.
Vágólapra másolva!

Fesztiváltörténeti, fesztiválnépszerűsítő videó; kedves trash film, ami másfél héttel a fesztiválstart előtt készült el - a Fishing On Orfű június 21-én kezdődik, bővebben lásd a honlapot. A film két hajas szervező (köztük Lovasi András) és két, elsőre könnyen összetéveszthető kopasz(odó) szervező, illetve több zenész és orfűi lakos visszaemlékezéseiből tevődik össze. Az elején tisztázzák, mi a szereposztás, ki mit szervez; itt a legfontosabb mondat az, hogy "Kálocz Tamás a korbács, Lovasi a díszfasz" - ezt Lovasi András mondja, mármint hogy sokan ezt hiszik, ám ez nem igaz.

A videó tovább erősíti a Fishing amolyan "családias" hírét, a szervezők mellett a megszólaló fellépő zenészek is ezt emelik ki, például: "Még az utcanevek is a haverjaink." Mindenkinek van egy vagy több frappáns-vicces mondata, mindnyájan méltatják a környezetet, a tavat, a közönséget. Az IHM-es / TEJ-es (a fesztiválon meg színpadmester) Pálinkás Tamás beyoncés-bahamás hasonlattal írja le, mi a magyaroknak a Fishing; Németh Juci szerint "ez az egyik legkevésbé pénzszagú fesztivál Magyarországon". Az is kiderül, hogy Lovasi András idénre úszó színpadról fellőtt nappali tűzijátékot akart (ami nem lehetetlen, csak kicsit költséges).

Kedvenc megszólalónk mégsem valamelyik hiperaktív rocker, hanem Csöndes Alfonz (!!),az orfűi kisbolt tulaja, aki eképp írja le tapasztalatait: "Rengeteg a fiatal itt, mint a Hyde Park, úgy néz ki a bolt előtti park." Már csak miatta is érdemes megnézni a kisfilmet, amit a fesztivált szervező Kálocz Tamás és az óriásos Egyedi Péter rendezett és vágott. Raktak bele hangulatképeket és koncertbetéteket is bőven; lehetett volna sokkal feszesebbre vágni, imázsfilmnek kicsit hosszú, de aki már járt a fesztiválon (mint például mi), alighanem csak néhányszor pörget bele.