Tilos a meccsnézés, de nem bírták ki a jobbikosok

Vágólapra másolva!
Az angolok góljának örültek, de inkább amiatt, mert a franciák kapták - mondták parlamenti gólörömükről a jobbikos képviselők. Bár a Jobbiknál tilos a meccsnézés a parlamenti ülésen, Mirkóczki Ádám nem tudta megállni, hogy ne nézzen bele, míg Z. Kárpát Dániel azt mondja, csak véletlenül vette észre a gólt, de öröméért elnézést kért.
Vágólapra másolva!

Az angol gólnak örült, de nem azért, mert nekik drukkolna, hanem a franciákat soha életében nem kedvelte, sem a fociban, sem más sportágakban - elevenítette fel Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő azt az esetet, amikor párttársával, Z. Kárpát Dániellel laptopjukat nézve, az öklüket rázva örülnek egy gólnak a Parlamentben Schiffer András beszéde alatt.

"Férfiból vagyok, abból a fajtából, aki nagyon szereti a focit. Nem álltam meg, hogy pár percre belenézzek a meccsbe. Idézőjelesen nagy mázli volt, hogy pont elkaptuk a gólt" - mondta Mirkóczki, aki úgy emlékszik, hogy talán a hirado.hu online közvetítésére kapcsolt oda. Mivel a frakció 45 tagja közül 35-40-en biztos focirajongók, ezért Mirkóczki szerint megbeszélték, hogy a parlamenti ülésen nem követik a meccseket.

"Nálunk nincs meccsnézés, de nem bírtam ki. Az eset be is bizonyította, hogy ez miért tilos" - mondta Mirkóczki, aki jó néhány meccstől lemaradt a képviselői munkája miatt, és ez furcsa is neki, mert 2010 előtt minden világversenyt végigkövetett. A lengyeleknek és kicsit a németeknek szurkoló Mirkóczkinak tetszettek azok a meccsek, amiket látott, főleg a keddi lengyel-orosz.

A gólöröm 3:14-nél kezdődik


A másik képviselő, Z. Kárpát Dániel látszólag még Mirkóczkinál is jobban örült Joleon Lescott góljának, de ahogy az [origo]-nak elmondta, bár szimpatizál az angolokkal, ő is inkább annak örült, hogy a franciák kapták a gólt. Azt mondta, olyan történelmi beidegződései vannak a franciákkal szemben, hogy mindig nagy boldogsággal tölti el, ha egy focitornán rosszul megy nekik.

Z. Kárpát azt mondta, hogy véletlenül vette észre az eredményváltozást az egyik oldalfrissítésénél, úgy emlékszik, egy szöveges tudósításban szúrta ki a gólt. Azt mondta, meg lenne lepve, ha valamelyik frakciótársa online nézne meccseket. Hozzátette, hogy Schiffer korrupcióval szóló felszólalásával kapcsolatban képben volt, és néhány perccel később ő is felszólalt.

"Sajnálom és elnézést is kérek, hogy egy ilyen szóba kerül, és egy ilyen bekerülhet a médiába" - tette hozzá Z. Kárpáti. A képviselő az Eb-ről azt mondta, hogy szeretné, ha az előzetesen gyengébbnek vagy közepesnek ítélt csapat is bejutna a legjobb négy közé. Lengyelország és Oroszország előretörését várja, de szerinte Ukrajna is okozhat meglepetést.