Huszti csapattársa még a kaput sem találta el, mégis kirobbanthatatlan a kezdőből

Vágólapra másolva!
Görögországnak mindenképpen nyernie kell, ha tovább akar jutni a csoportból, az oroszoknak viszont a döntetlen is elég, sőt, akár még vereséggel is bejuthatnak a legjobb nyolc közé - de aligha akarják rábízni magukat a másik mérkőzés eredményére.
Vágólapra másolva!

A lengyelek örömet szereznének a cseh focisták barátnőinek

Két mérkőzés után Oroszország áll az A csoport élén négy ponttal, míg a görögök egyetlen pontot szereztek - a papírforma tehát Andrej Arsavinék győzelmét ígéri. Főleg, hogy az orosz csapat immár 16 mérkőzés óta veretlen, legutóbbi 13 összecsapásán mindössze négy gólt kapott.

Igaz, az Európa-bajnokságon az oroszok eddig mindkét meccsükön kaptak egy-egy gólt ugyanakkor a görögök a legutóbbi hét mérkőzésük mindegyikén csak egyszer voltak eredményesek.

Statisztikailag tehát az 1-1-es döntetlen tűnik a legvalószínűbb eredménynek, és ez az orosz válogatottnak tökéletesen megfelelne, hiszen ezzel az egy ponttal nem csak biztosan továbbmenne a legjobb nyolc közé, de nagy valószínűséggel a csoportot is megnyerné.

Dick Advocaat együttese eddig mindkét összecsapásán meggyőzően futballozott, és a szövetségi kapitánynak nincsen oka arra, hogy változtasson a kezdőtizenegyen. Az előretolt ék, Alekszandr Kerzsakov ugyan eddig egyszer sem volt eredményes, és eddigi 11 próbálkozásából még csak a kaput sem találta el, azonban rengeteg mozgásával nagyon sokat segít a támadó középpályásoknak, akik közül Alan Dzagojev már három gólnál jár, és így holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

A szakvezető maximum azon gondolkodhat, hogy érdemes lenne-e pihentetni azt a két játékost, akik egy újabb sárgával kipontoznák magukat a negyeddöntőről - ez a veszély Dzagojev mellett Igor Gyenyiszovot fenyegeti.

A görögöknél már több a kérdőjel a kezdőtizenegyet illetően. Az biztos, hogy az első mérkőzésen kiállított, és így a csehek ellen eltiltás miatt hiányzott középhátvéd, Szokratisz Papasztatopulosz visszatér a csapatba, és így Kosztasz Katszuranisz ismét a megszokott posztján, a középpályán futballozhat. A kapuban a csehek ellen megsérült, és egyébként is bizonytalan formát mutató Kosztasz Halkiaszt Mihalisz Szifakisz válthatja, a csatársorban pedig Fernando Santos a harmadik mérkőzésen egy harmadik variációt próbálhat ki.

Eddig mind a két találkozón a cserecsatár volt eredményes a görögök részéről, és a két gólszerző, azaz Dimitrisz Szalpingidisz és Teofanisz Gekasz mellé Jorgosz Szamarasz csatlakozhat. A mérkőzésen egyébként a görögök csapatkapitánya, a középpályás Jorgosz Karagunisz 120. alkalommal húzhatja fel a címeres mezt, és ezzel utoléri a válogatottsági örökranglistát vezető Teodorosz Zagorakiszt.

A várható kezdőcsapatok:
Görögország: Szifakisz - Toroszidisz, K. Papadopulosz, Papasztatopulosz, Holebasz, Maniatisz, Katszuranisz, Karagunisz, Szalpingidisz, Gekasz, Szamarasz.
Oroszország: Malafejev - Anjukov, Ignasevics, A. Berezuckij, Zsirkov, Sirokov, Gyenyiszov, Zirjanov, Dzagojev, Kerzsakov, Arsavin.