Smuda nem marad lengyel kapitány

Vágólapra másolva!
Nem hosszabbítja meg az Európa-bajnokság végén lejáró szerződését Franciszek Smuda, jelentette be a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata nem jutott tovább csoportjából.
Vágólapra másolva!

Képtelen Eb-meccset nyerni, Lengyelország kiesett

"Száz százalék, hogy ez volt az utolsó meccsen a válogatott élén. Szerződésem az Eb végén lejárt, köszönöm az eddigi lehetőséget" - nyilatkozta szomorúan Franciszek Smuda, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya.

Az Eb egyik házigazdája két döntetlen után az utolsó mérkőzésen 1-0-ra kikapott Csehországtól, így elbúcsúzott a viadaltól.

"Megpróbáltuk a legjobb formánakt nyújtani, de nagyon sokat hibáztunk. A második félidőben pedig folyamatosan azért küzdöttünk, hogy visszaszerezzük az eladott labdákat" - értékelte a mérkőzést. "Ellenfelünk kiválóan játszott, gyönyörű gólt szerzett, mi sajnos nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy a válogatott ott lesz a 2014-es világbajnokságon is."

Kollégája, Michal Bilek rendkívül boldog volt a továbbjutás miatt. "Hihetetlenül büszke vagyok a srácokra, főleg azok után, hogy olyan szörnyen kezdtük az Eb-t. Óriási nyomás volt a csapaton, de mint a múltban már olyan sokszor, elbírtuk. Elsődleges célunk a negyeddöntőbe jutás volt, ezt teljesítettük. Meglátjuk, hogyan tovább."