Veszélybe kerülhet Van Marwijk pozíciója

Vágólapra másolva!
Bár szerdán még úgy nyilatkozott a Holland Labdarúgó Szövetség igazgatója, a válogatott kiesesekor sem menesztenék Bert van Marwijk szövetségi kapitányt, a németektől elszenvedett második Eb-vereség után mégis úgy tűnik, nem betonbiztos a szakvezető pozíciója.
Vágólapra másolva!

A holland labdarúgó-válogatott előbb 1-0-ra kikapott Dániától, majd a németek is nyertek 2-1-re ellenük, így Portugália ellen mindenképpen nyerni kell vasárnap este, hogy legalább matematikai esély maradjon a továbbjutásra.

Ugyan Bert van Oostveen, a holland szövetség igazgatója az első zakó után azt mondta, a kiesésnek nem lennének személyi következményei, a németek elleni meccs után már nem volt ennyire biztos.

"Teljesen logikus, hogy az Eb után átbeszélünk mindent" - jelentette ki Van Oostveen a Voetbal Internationalnek. "A jelenlegi csapat életkorát látva egyértelmű, vérfrissítésre van szükség, elsősorban a 2016-os Európa-bajnokságra. De természetesen a jelenlegi keret értékeit sem szeretnénk elveszíteni."

Van Oostveen szerint a kapitány rengeteg klubajánlattal bír, de ők ezt nem tartják számon.

"Tudjuk, hogy Bert szeretne még egyszer igazi topklubnál dolgozni, ha erre lehetősége nyílna, mi megadnánk neki az esélyt" - tette hozzá.