Akik elfeledtették egy egész nép problémáit

Vágólapra másolva!
A politikai és gazdasági problémákkal sújtott görög embereknek ajánlották meglepetésgyőzelmüket a görög focisták.
Vágólapra másolva!

"Nagyon boldogok vagyunk, nagyon elégedettek. Ezt a győzelmet sérült játékosunknak, Avram Papadopulosznak ajánljuk, és az összes görögnek. Ma minden a koncentrációról szólt - és ez eredményezte a sikerünket. Végre megtaláltuk ezt az összetevőt" - mondta az oroszok elleni váratlan győzelem után Fernando Santos görög szövetségi kapitány.

"Egy tiszta tervünk volt, és mivel fegyelmezettek voltunk, és sikerült ezt végrehajtanunk. Az összes játékosomnak szeretnék gratulálni. Oroszország nagyon erős csapat, de megfigyeltem, hogy nagyon sok térre van szükségük, különösen a pálya támadóharmadában. Ezért az első dolgunk az volt, hogy a térfelünkön ne engedjünk nekik sok területet. A támadásainkat meg a széleken vezettük, mert Anyukov és Zsirkov is támadó felfogásúak, ezért hagytak számunkra területet" - beszélt a győztes taktikáról Santos.

A labdákat remekül megtartó Jorgosz Szamarasz szerint óriási volt az öröm a lefújás után. "A legfontosabb dolog az, hogy örömöt okoztunk az embereknek és Görögországnak. Elértük, hogy legalább egy pár órára megfeledkezzenek a problémáikról, és ünnepelhessenek" - mondta Szamarasz, aki szerint ez volt az első meccsük az Eb-n, ahol igazi csapatként harcoltak. "Nagyon elszántan fociztunk, és ez néha fontosabb, mint az oxigén vagy a frissesség" - tette hozzá.

Hasonlóan a szurkolókról emlékezett meg először a kapus Mihalisz Szifakisz is. "A meccsről nem akarok semmit mondani. Az egyetlen dolog, amit akarok mondani, az az, hogy viszonoztuk valamivel a szurkolók szeretetét" - mondta Szifakisz.