Vágólapra másolva!
A Miami Heat hazai pályán legyőzte az Oklahoma City Thundert az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) négy sikerig tartó nagydöntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2-1-re vezet a párharcban.

eredmény, 3. mérkőzés:
Miami Heat - Oklahoma City Thunder 91-85 (26-20, 21-26, 22-21, 22-18)
legjobb dobók:
James 29, Wade 25, Bosh 10, illetve Durant 25, Westbrook 19, Perkins 10
az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Miami javára.

A döntő első két, Oklahoma Cityben lejátszott mérkőzését 1-1-re hozta a 2006 után második bajnoki címére hajtó Miami, amely a következő három hazai meccsen megnyerheti a nagydöntőt.

A harmadik felvonást az idény legjobbjává választott - és az előző öt találkozóján 30 pont felett termelő - LeBron James vezette Heat kezdte jobban, a floridai nagy trióból Dwyane Wade is remekelt, Chris Bosh viszont gyenge napot fogott ki. A nagyszünet előtt felzárkóztak a vendégek, így 24 perc után 47-46 volt az állás.

Térfélcsere után az OKC - amely egyetlen aranygyűrűjét még Seattle SuperSonics néven szerezte 1979-ben - tízpontos előnyhöz jutott, ám az elmúlt három idény mesterlövésze, Kevin Durant begyűjtötte negyedik személyi hibáját, s amíg a kispadon ült, a hazaiak kiegyenlítettek. A tavaly döntős floridaiak a hajrában jobban koncentráltak, James kiválóan semlegesítette Durantet, ezzel megnyerték a finálé első miami összecsapását.

A vasárnapi meccsen a Heat 35 büntetőből 31, míg a Thunder 21-ből csak 15-öt értékesített, ráadásul utóbbi az egész mérkőzésen összesen nyolc gólpasszig jutott, amely negatív idénycsúcs a klubnál.

Folytatás magyar idő szerint szerdán hajnalban, ugyancsak Miamiban.