Chipotlés coleslaw

káposztasaláta, chioptle
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 50 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 kg tavaszi káposzta (akár fehér, akár lila) csíkokra reszelve
  • 1 db répa megtisztítva, lereszelve
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl majonéz,
  • 1 db chipotle en adobo (konzervben kapható)
  • egy csokor koriander durvára vágva
  • 1 lime leve
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl almaecet
  • frissen őrölt bors

A káposztát besózom és félrerakom fél órára, amíg levet ereszt. Az ecetet elkeverem a mézzel, limelével, majonézzel, tejföllel. Kinyomkodom a káposztát, elkeverem a többi hozzávalóval, a majonézes öntetbe forgatom és borsot őrölök rá. (Pár óra, egy éjszaka állás után, behűtve jobb)