50 órányi sztori már megvan az élőszereplős Star Wars-tévésorozatból

Vágólapra másolva!
2008-ban álltak elő az ötlettel, de azóta sem sikerült tető alá hozni a Star Wars élőszereplős sorozatváltozatát - most már legalább a forgatókönyvek megvannak, de még vacillálnak, hogy a széria hol kerüljön adásba. Egyelőre két dolog biztos: igen látványos produkció lesz, és nem gyerekeknek fog szólni - árulta el a producer, Rick McCallum.
Vágólapra másolva!

Rick McCallum, a Lucasfilm veterán producere a Den of Geek! magazinnak adott egy interjút, melyben a készülő Star Wars-sorozatról is mondott néhány szót. Megerősítette, hogy három és fél éve dolgoznak a projekten, és körülbelül ötvenórányi anyagra meg is van már a részletes forgatókönyvük - a forgatás megkezdéséig viszont még legalább egy évre lenne szükségük.

A készítők még azt sem döntötték el, hogy az élőszereplős sorozattal mely csatornát célozzák meg: "Ott vannak az országos kereskedelmi tévék, igazából azok valamelyikén kéne mennie a sorozatnak, mert az ilyen típusú csatornáknak van elég pénzük és közönségük. Viszont - a reklámok miatt - az egyórás műsoridőből csak negyvenkét perc lenne a miénk. Aztán ott vannak a kábeladók, amelyek a legprovokatívabb és legmerészebb produkciókkal állnak elő, de csak egy-kétmilliós közönségük van. Viszonylag kevés is az a pénz, amit úgy tudnak egy sorozatra költeni, hogy ne szóljanak komolyabban bele a munkálatokba - márpedig nekünk mindenképp szükségünk lenne a függetlenségre" - mondta McCallum.

"A legnagyobb problémánk az, hogy ezek a történetek kifejezetten felnőtteknek szólnak. Az egész körülbelül olyan lesz, mintha a Deadwood az űrben játszódna. Teljesen más lesz, mint amit George Lucas személyéhez vagy a Star Wars-filmekhez eddig kötöttek a nézők. Ez egyáltalán nem gyerekeknek való. Reméljük, persze, hogy a kamaszok nézni fogják, de nem a nyolc-kilencéves fiúkat célozzuk meg. Egyetlen epizód - vagy mondjuk két epizód összefűzve - nagyobb volumenű lesz, mint bármelyik film, amelyet eddig csináltunk. Az Avatar szintjén lesz az egész, de nekünk csupán öt-hatmillió dollárból kell megoldanunk egy-egy epizódot" - tette hozzá.

A producer korábban még a Keresztapá-hoz hasonlította a majdani sorozatot, amely arról szól majd, hogy miképp erősödött meg a köztársaság utáni diktatúra, milyen volt az élet a Coruscanton, miféle - drogüzletben és prostitúcióban érdekelt - főnökök, bandavezérek uralták akkoriban az alvilágot, amikor a történet játszódik - vagyis a harmadik és a negyedik film közti időszakban. Luke ekkor elvileg gyerek vagy kamasz volt épp a Tatuinon, de a sorozatban nem fog szerepelni - mint ahogy a filmekben korábban feltűnt színészek sem.

A Stars Wars-univerzum egyébként nem először jelenik meg a képernyőn, de eddig még csak rajzfilmsorozat formájában futott - úgy viszont kétszer is, ráadásul mindkétszer A klónok háborúja alcímmel. Az első széria 2003-ban jelent meg Genndy Tartakovsky (Dexter laboratóriuma, Szamuráj Jack) rendezésében, a második 2008-ban jött ki, ebben már George Lucas is aktívan közreműködött.