Korianderes ribizlizselé

kardamamomos ribizli zsele
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 1 kg ribizli leszárazva (link)
  • 75 dkg cukor
  • 1 csokor koriander apróra vágva
  • 5 db kardamommag
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 db, 5 centimétere fahéj
  • 1 citrom leve


A ribizlit felrakom egy lábosba és közepes lángon felforralom (villámgyorsan levet ereszt, nem kell víz neki). Félreteszem kihülni, majd átpaszírozom egy fémszűrőn egy krémkártyával, vagy krumplinyomón átnyomom, a lényeg, a magokat muszáj eltávolítani, mert rendkívül zavaróak a végeredményben. Az átpaszírozott levet elkeverem a cukorral és a fűszerekkel, alacsony lángon egy órát főzve sűrítem és forrón kifertőtlenített befőttesüvegekbe töltöm, fejjel lefelé fordítva, dunsztban hagyom kihülni. Halakhoz, vadhúsokhoz, créme bruleé, panna cotta mellé adható fel.