Vágólapra másolva!
Egy számára nagyon fontos verssor vagy egy régebben leszakított ingujj lehet az oka annak, hogy De Rossi meze csak az egyik oldalon rövid ujjú, a bal karját eltakarja.
Vágólapra másolva!

Az olasz válogatott középpályása, Daniele de Rossi eddig az Eb valamennyi meccsén felemás mezben lépett pályára, az egyik oldalon rövid, a másikon hosszú ujjú felsőben.

A furcsa szokásáról De Rossi még nem beszélt nyilvánosan, de az olasz fórumozók láthatóan egyre kíváncsibbak ennek az okára, különösen az Eb kezdete óta. Bár nem találtunk olyan hozzászólást, amelyik biztosan meg tudta volna mondani, hogy miért játszik így De Rossi, alapvetően két különböző dologgal magyarázzák.

Az egyik elképzelés szerint néhány évvel ezelőtt letépték De Rossi mezének jobb ujját egy meccsen, amelyen annyira jól játszott, hogy egy évvel ezelőtt babonából kezdett el felemás ujjú felsőben focizni. De Rossinak több hasonló babonája is van, például a játékoskijáróban mindig megérinti a plafont a mérkőzések kezdete előtt.

Egy másik verzió szerint De Rossi így akar vigyázni bal kezén lévő tetoválására, amely nagyon fontos neki egy idézet miatt. A Teletubbies című gyerekmesében volt egy dal, De Rossi pedig mindig ezt énekelte, hogy kislánya elaludjon, és ennek az egyik sora van felvarrva a karjára. Ennek az elképzelésnek ellentmond, hogy az egyik fórumozó szerint változó, hogy a Románál melyik karja van eltakarva.

Forrás: AFP
Daniele de Rossi és Damien Perquis

Nem De Rossi volt az egyetlen focista az Eb-n, aki eltakarta az egyik karját, a lengyel Damien Perquis egy csuklójától a válláig feszülő ruhadarabban játszott, amire egyelőre nem találtunk magyarázatot.