A portugálok elbaltázták, hogy C. Ronaldót a végére hagyták

Vágólapra másolva!
A portugálok hibáztak, amikor Cristiano Ronaldót utolsó lövőnek jelölték a tizenegyespárbajban, állítják egyöntetűen a BBC szakértői. Alan Shearer és Danny Mills egyetértett abban, hogy a végül lövés nélkül szentségelő csapatkapitánynak az elején kellett volna elvállalnia egy büntetőt, amivel önbizalmat adhatott volna a társaknak.
Vágólapra másolva!

"Ez nevetséges, Cristiano Ronaldónak már korábban sorra kellett volna kerülnie. Nem értem, tényleg ő lenne a legjobb tizenegyeslövőjük? Gyakran az utolsó lövőé a dicsőség, vagy éppen rajta van a legnagyobb nyomás, de Ronaldo most meg sem kapta az esélyt, hogy lőjön. Kapitányként a sor elejére kellett volna állnia, és elsőnek vagy másodiknak lőnie, ez egy nagy hiba volt" - írta a BBC-n a Donyeckben tartózkodó Alan Shearer, korábbi angol válogatott csatár.

Osztotta Shearer véleményét a korábbi angol válogatott jobbhátvéd, Danny Mills is, aki szerint Ronaldo levehette volna a többiekről a nyomást, ha az elején belövi a saját büntetőjét. "Az ötödiknek jelölt rúgó gyakran nem is kerül sorra, a portugálok elbaltázták, hogy őt tették a végére. Ha egy csapat belövi az első három tizenegyesét, az óriási nyomást helyez az ellenfélre" - bölcselkedett Mills.

A Twitteren megoszlottak a vélemények arról, hanyadiknak kellett volna rúgatni Ronaldóval, volt, aki megvédte a portugálok döntését, mondván, a legjobb játékosnak kell a végére maradnia, mások viszont egyetértettek az angol szakértőkkel. Szintén sok szó esett arról a furcsaságról, amikor a harmadik portugál büntető Bruno Alves indult el a középkörből, majd Nani leállította, és szólt neki, hogy ő következik.

Nani be is lőtte a saját tizenegyesét, Bruno Alvest viszont megzavarta az eset, és az ő hibája végül sorsdöntőnek bizonyult. "Elképesztőn furcsa jelenet volt, soha nem láttam még hasonlót, hogy valaki elinduljon tizenegyest rúgni, majd viszaforduljon" - írta Alan Hansen, a BBC elemzője.

Portugáliának ez volt az első elveszített tizenegyespárbaja az Eb-ken és vébéken, a spanyolok negyedszer nyertek az orosz rulett során, és van három rossz élményük is.