Ecetes zöldbab

savanyuzoldbab
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg zöldbab 15 percig blansírozva
  • 1/2 l víz
  • 2 dl 10%-os ecet
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál köménymag
  • 5 db babérlevél
  • 5 gerezd fokhagyma félbevágva

A babot egy sterilizált befőttesüvegbe rakom, beledugdosom a fokhagymákat. A többi alapanyagot összeforralom, amig a cukor, só felolvad. Forrón a babra öntöm. Az üveget lezárom, felfordítom, 15 percig gyöngyöző vízben főzve sterilizálom, majd dunsztban hagyom kihülni. Pár napig érdemes érni hagyni, utána fogyasztható.