A magyarok is meglovagolnák Platini őrült Eb-ötletét

Vágólapra másolva!
Vígh László kormánybiztos szerint az új budapesti stadion megfelel majd az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) legszigorúbb előírásainak, így Eb-mérkőzések helyszíne is lehet. Akár 2020-ban, hiszen Michel Platini UEFA-elnök azt mondta, a nyolc év múlva esedékes viadalt Európa több országában kellene megrendezni.
Vágólapra másolva!

Kassai bakija sem győzte meg Platiniékat

"Örömmel olvastuk Michel Platini nyilatkozatát, ez egy újabb visszaigazolás számunkra arról, hogy Magyarország fővárosa nem maradhat modern, rangos mérkőzések megrendezésére is alkalmas labdarúgó-stadion nélkül. Természetesen 2020-ban szívesen vendégül látnánk Európa legjobb labdarúgóit" - reagált Vígh László kormánybiztos az UEFA francia elnökének szombati nyilatkozatára, amelyben felvetette, hogy a 2020-as kontinensviadalt Európa több országában, 12-13 városban kellene megrendezni.

"A beruházás folyamán végig ügyelünk arra, hogy a 2016-ra felépülő új nemzeti stadion megfeleljen az UEFA legszigorúbb előírásainak, azaz akár Európa-bajnoki mérkőzéseknek is otthont adhasson. A kormány például éppen azért döntött a korábban elképzeltnél nagyobb, 65 ezer férőhelyes aréna felépítéséről, mert ez is szükséges a legmagasabb UEFA minősítéshez, így biztosan nem fordulhat elő, hogy néhány év múlva azért marad le Budapest egy rangos esemény megrendezéséről, mert a stadion túl kicsinek bizonyul" - hangsúlyozta a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.