Reagált a koporsós rémhírre a szexi modell

Vágólapra másolva!
Visszszóltak a szurkolók a BBC-nek, amely ijesztő dokumentumfilmet készített a rendező országokról két hónappal az Eb előtt. A műsorban elhangzott állítások szerintük erősen túlzóak voltak, ennek pedig többen is hangot adtak a napokban.
Vágólapra másolva!

A rasszista indulatoktól tartók félelmeit látszott igazolni az Eb az első napokban. Rögtön a hollandok első nyílt edzésén huhogtak Nigel de Jongnak és Gregory van der Wielnek a Wisla Krakow stadionjában, aztán kétszáz huligánt kellett letartóztatni a lengyel-orosz csoportmeccs után.

Később azonban csillapodtak a kedélyek, olyan nagyságrendű gyűlölködésről pedig szó sem volt, mint azt a BBC két hónappal ezelőtti dokumentumfilmje állította.

A "Gyűlölet stadionjai" című dokumentumfilm készítője, Chris Rogers egy hónapot töltött el Ukrajnában és Lengyelországban. A műsor alapján az angol közvélemény meggyőződhetett róla, hogy az Eb-t rendező két országban a futballpályákon általános a rasszizmus: a drukkerek huhognak, antiszemita dalokat énekelnek, sőt, időnként náci karlendítéssel köszöntik egymást.

A műsort rengeteg kritika érte lengyel, illetve ukrán részről, úgy vélték, túlságosan egyoldalúan mutatta be a helyzetet. A csúcspont Sol Campbell hírhedté vált megjegyzése volt, mely szerint az angol drukkerek ne utazzanak Ukrajnába, mert könnyen lehet, hogy koporsóban térnek haza.

Az Eb aztán messzemenőkig cáfolta ezeket a rémhíreket, többen máris tiltakozásba is kezdtek: a szépségversenyünkben is remeklő lengyel fehérneműmodell, Natalia Siwiec egy Bad Boy Campbell pólót húzott mutatós felsőtestére, mások pedig a videomegosztók segítségével mutatták meg, milyen erős a kontraszt a dokumentumfilm és az Euro 2012 valósága között.

Egy tárgyilagosságra törekvő angol blogger ugyanakkor megjegyzi: "Sajnos a náci karlendítések, vagy az ázsiai szurkolók megverésének valódiságát senki nem kérdőjelezheti meg, ám szerencsére ezen a nyáron nem történtek hasonló incidensek."