Vágólapra másolva!
Csak a magyar pontozó, Flórián Béla látta jobbnak a lengyel Glazewskit a cirkálósúlyban próbálkozó 43 éves legendánál.

Roy Jones Jr. eredetileg Dawid Kosteckivel csapott volna össze (a ranglistákon előkelő helyen jegyezett öklözőt a rendőrség szervezett bűnözés alapos gyanúja miatt őrizetbe vette), azonban végül a veretlen Pawel Glazewski ellen lépett ringbe szombaton este Lodzban.

Az előző négy mérkőzéséből hármat is elveszítő, korábbi zseniális formájától már rég eltávolódó Jones ezúttal cirkálósúlyban próbálkozott meg a győzelmi strigula begyűjtésével. A tízmenetesre kiírt - és meglehetősen gyenge színvonalú - találkozót Jones kezdte jobban, de az időnként könnyelmű amerikait Glazewski a hatodik felvonásban padlóztatta egy balhoroggal.

A leütés után a lengyel bunyós került fölénybe, és Jonesnak már csak a záró menetben voltak jónak mondható villanásai, amelyek után Glazewski némileg talán meg is volt fogva, de a külföldi beszámolók szerint ennek ellenére is úgy tűnt, megnyeri az összecsapást.

A találkozó végét jelző gong után jöhetett a pontozás: a magyar Flórián Béla 95:94-re Glazewskit látta jobbnak, míg a montenegrói és német pontozó szerint az amerikai tett többet a győzelemért (96:93, 94:94), így megosztott pontozásossal végül Jones sikerével zárult a találkozó.

www.profiboksz.hu