Vágólapra másolva!
A miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádióban azt mondta: nem helyesli, hogy a technikát beengedik a labdarúgásba. Kassai Viktor játékvezetőt az egyik legsikeresebb magyarnak tartja.

"A futball maga az élet, ott a technikának csak nagyon szűk körben lehet helye" - mondta Orbán Viktor az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arra reagálva, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette, az idén decemberben bevezeti a videobírót. A miniszterelnök kifejtette, hogy ebben a kérdésben ortodox álláspontot képvisel, és nem helyesli, hogy a technikát beengedik a játékba. Hozzátette: nem hiszi, hogy "valaha is polgárjogot nyerne a mi játékunkban ez a szabály".

A kormányfő szóba hozta Kassai Viktor játékvezetőnek a labdarúgó Eb-n nyújtott teljesítményét is. Szerinte bíróként jó döntést hozott az ukrán-angol találkozón, hiszen azt a gólt, melyet nem adott meg, egy lesből indított támadásból lőtték. Orbán Viktor szerint Kassai az egyik legsikeresebb magyar, a hibán pedig túllép majd a világ.

A FIFA döntése értelmében a decemberi klubvilágbajnokságon debütál a videobíró, és ha sikeres lesz, akkor a 2013-as Konföderációs Kupán és a 2014-es világbajnokságon is bevetik, valamint elképzelhető, hogy jövő januártól a Premier League-ben is használni fogják.