Egyre több gyereket neveznének el a Trónok harca szereplőiről

Vágólapra másolva!
Az HBO fantasysorozatának köszönhetően az Egyesült Államokban egyre népszerűbbek az olyan nevek, mint az Arya és a Theon.
Vágólapra másolva!

A keresztnevekkel, névadással foglalkozó Nameberry honlap listázta azokat a neveket, amelyekre 2012 első felében a legtöbbször kattintottak az érdeklődők, jelezve, hogy szívesen adnák azokat leendő vagy újszülött gyermeküknek.

HBO

Arya (Maisie Williams) a Trónok harcá-ban

A tizennégy nevet tartalmazó listán a Trónok harca két karakterének neve is szerepel: az egyik a tavalyi évhez képest nyolcszáz százalékos növekedést mutató Arya, amely talán nemtől függetlenül is adható a gyereknek - legalábbis a történetben egy olyan kislányt hívnak így, akit sokan fiúnak hisznek. A másik a Theon, melyet a Trónok harcá-ban a Greyjoy-ház sarja visel, de egy görög matematikus is élt ezzel a névvel az ókori Alexandriában.

A Nameberry gyűjtése összességében is azt mutatja, hogy ha egy név beszivárog a popkultúrába, akkor annak jelentősen megnő a népszerűsége. A listán szerepel többek között a Niall és a Django is - előbbi a tinisztár Niall Horan, utóbbit Quentin Tarantino készülő filmje, a Django elszabadul miatt válhatott most közkedveltté.