Vágólapra másolva!
Az elektronikus zenész még a lemezén dolgozik, ezért lemondta augusztusi fellépéseit. Jön viszont kedvenc új-zélandi neo soul-zenekarunk!
Vágólapra másolva!

A Sziget bejelentett nevei között szerepelt Flying Lotus is, aki ugyan nem sztár a nagyszínpados értelemben, viszont az utóbbi néhány év kísérletező elektronikus zenéjének egyik legnagyobb becsben tartott, legtöbbet hivatkozott alakja. A Los Angeles-i zenész, Steve Ellison azonban mégsem jön a fesztiválra, ugyanis minden augusztusi fellépését lemondta. A korábban még tavaszra ígért negyedik nagylemeze, az Until The Quiet Comes megjelenése ugyanis októberre csúszott, és ezen fog még dolgozni ekkor. A Flying Lotus-rajongókat biztos nem vigasztalja, mindenesetre nemrég kiderült néhány új részlet az albumról. Szerepelni fog rajta Thom Yorke, akiről Ellison azt mondta, hogy "amikor megismertem, meglepett, hogy mennyire vicces csávó." A zenei anyag pedig "érettebb" lesz Flying Lotus szerint, vagyis nem lesz olyan "maximalista", mint az előző lemezen: "most már képes vagyok visszafogni magamat, hogy aztán a megfelelő pillanatokban annál nagyobbat üssön a zene."

Jó hír viszont a Sziget-programmal kapcsolatban, hogy örömmel fedeztük fel az Electric Wire Hustle nevét: augusztus 9., csütörtök 18.00, A38 színpad. Az új-zélandi neo soul-zenekar lemezéről Rafináltan billegő bujaság címmel írtunk lelkes kritikát, aztán 2010 legjobb albumai közé is beválasztottuk, úgyhogy mindenkinek melegen ajánljuk.

Mai utolsó Sziget-hírünk pedig az, hogy június 15. után is is lehet félárú hetijegyet venni azoknak, akik legalább három korábbi fesztiválon voltak, erről emlékeiket is megosztják, és van OTP MasterCard® PayPass™ vagy Maestro® PayPass™ kártyájuk - a részleteket lásd itt.