Vágólapra másolva!
A magyarok 44 százaléka tervezi, hogy figyelemmel követi az úszást az olimpián, így kimagaslóan erre a sportágra a legkíváncsiabbak a vízilabda előtt - derül ki az Ipsos kutatásából.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi közvélemény csaknem háromnegyede (72 százaléka), a magyarok kétharmada belenéz majd az olimpiai közvetítésekbe - olvasható az Ipsos felmérésében, amely 24 országban 20 ezer fő megkérdezésével készült. A kutatás szerint az olimpia iránt érdeklődők 65 százaléka televízión követi az eseményeket, 23 százaléka az interneten, 6 százaléka okostelefonon, 4 százaléka pedig táblagépen.

A megkérdezetteket leginkább az atlétika és a futball (20-20 százalék) érdekli, de viszonylag sokan kíváncsiak az úszásra (16 százalék) és a tornára (14 százalék) is. A magyar szurkolókat leginkább az úszás érdekli (44 százalék), de ez után a vízilabdameccseket (13 százalék), a focirangadókat (10 százalék) és a kajak-kenu futamok tervezik nézni (8 százalék).

A megkérdezettek 72 százalékát foglalkoztatja az olimpia, Kínában, Dél-Koreában és Indiában a legmagasabb ez az arány: 92, 91 illetve 90 százalékuk állítja, hogy nézi majd a versenyeket. Legkevésbé Belgiumban, Németországban és Franciaországban mutatnak érdeklődést a versenyek iránt, de még ezekben az országokban is a lakosság legalább fele (50 illetve 54-54 százaléka) tervezi, hogy nyomon követi az olimpiát. A magyarok érdeklődése az átlagosnál ugyan alacsonyabb, de a többség, 66 százalék nálunk is nézi majd a közvetítéseket.