Kis nem érte el a titkon remélt célját

Vágólapra másolva!
Kis Gergő negyedik helyen jutott döntőbe 400 méteres gyorsúszásban az olimpián. A tapolcai versenyző titokban országos csúcsban reménykedett, de a döntős szereplés a lényeg.
Vágólapra másolva!

Kis félelmetes hajrával futamgyőztes - percről percre

A 24 éves magyar a harmadik előfutamban 300 méterig ötödikként tempózott, majd az utolsó két hosszon nagy hajrát nyitott, s végül másodikként csapott célba a címvédő és világbajnok dél-koreai Park Te Hvan mögött, akit azonban utólag kizártak.

Az utolsó nyolcas előtt így a legjobb idővel (3:46.77 perc) rendelkezett a szám idei Európa-bajnoki ezüstérmese, akinél végül hárman bizonyultak gyorsabbnak a negyedik futamban.

"Kiúsztam magam, de megérte, mert döntős vagyok" - mondta Kis. "Az első 200 kicsit erős volt, aztán kis pihenő után, úgy 150-nel a vége előtt elkezdtem hajrázni, és sikerült másodikként beérnem. Az időm is jónak mondható, titokban volt olyan célom, hogy megdöntöm az országos csúcsomat, ettől ugyan bő egy másodperccel elmaradtam, de sokkal fontosabb, hogy este megint úszhatok. Hogy mire vihetem a döntőben? Majd kiderül."

Nem jutott be a döntőbe a világcsúcstartó Paul Biedermann: a német úszó 3:48.50-nel csak 12. lett a 28 fős mezőnyben.