Nektarinnepperek buktak le a nagybanin

Vágólapra másolva!
Hiányos megjelölés és ismeretlen eredet miatt 9600 kiló görögdinnyét semmisítettek meg, 4.600 kiló nektarin, paradicsom és paprika eladását pedig korlátozták.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 20 év legnagyobb átfogó ellenőrzése volt a Budapesti Nagybani Piacon a Nagykőrösi úton augusztus 1-jén éjjel - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön. Az akció célja a rossz minőségű, a magyarként feltüntetett külföldi, valamint a mindenféle eredet-megjelölés nélküli görög- és sárgadinnyéket forgalmazó nepperek kiszűrése volt - közölte a szaktárca.

A közlemény szerint 9.600 kiló görögdinnyét a hatóságok munkatársai a helyszínen megsemmisítettek ismeretlen eredet és a megjelölés hiányossága miatt, illetve 4.600 kiló nektarin, paradicsom és paprika forgalmi korlátozását rendelték el.

A razziát Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára kezdeményezte és koordinálta, a razziát pedig a NAV, az ORFK, a BRFK, Budapest Főváros Közterület-felügyelete, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóságának munkatársai végezték.