Cseh László: Nem kell engem temetni

Vágólapra másolva!
Csodálatos eredménynek tartja ötödik helyét a Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik összeállítású magyar négyes, amely országos csúcsot a 4x100 méteres vegyesváltó döntőjében. Cseh száz háton is országot rekordot úszott, ami jó visszaigazolás neki arra, hogy nem a felkészülésével volt gond.
Vágólapra másolva!

Phelps arannyal búcsúzott, a magyar váltó szenzációsan úszott

"Nem gondoltam, hogy pontszerző helyen végezhetünk, már a döntőbe jutásnak is nagy örültem. Csoda ez az ötödik hely, négy éve múlva már az éremre megyünk" - jelentette ki Pulai Bence.

"Nagyon elfáradtam, de ez is volt a cél" - tette hozzá Gyurta Dániel. "A hatodik hely volt a realitás, már csak ezért is nagy dolog, hogy még előrébb is tudtunk lépni. Laci országos csúcsa és váltónk újabb magyar rekordja magáért beszél. Kihoztuk magunkból mindazt, amit csak lehetett.""
A magyar csapat a pénteken felállított, 3:34.44 perces rekordját döntötte meg, a staféta első embereként úszó Cseh László pedig a 100 hát országos csúcsát adta át a múltnak 53.40 másodperccel. A korábbit ugyanő úszta pénteken, akkor 53.78-cal indította Gyurtát.

"Így szerettem volna úszni, éreztem is, hogy benne van a jó eredmény" - lelkendezett Cseh, aki - ha az elődöntőbeli eredményét nem számítjuk - négy tizedet javított azon az időn, amit még szuperdresszben ért el száz háton. Most megmutattam, hogy nem vagyok rossz formában, és nem kell engem temetni, mert van még bennem tartalék."

Cseh megjegyezte, hogy a legjobb eredménye vegyesváltóban eddig a hetedik hely volt. "Eddig öröm volt, ha egyáltalán bekerültünk egy világversenyes döntőbe, most meg az olimpián lettünk ötödikek, hihetetlenül nagy dolog ez, hatalmas eredmény. Szívünket-lelkünket beleadtuk, és még a dobogó se volt olyan nagyon messze tőlünk. Jó visszaigazolás ez nekem arra, hogy nem a felkészülésemmel volt gond" - utalt az első a 400 vegyesen és a 200 pillangón mutatott gyengébb formájára Cseh.

"Háromtól nyolcig játszottunk a számokkal délután, amikor a lehetséges helyezésünkről beszélgettünk. Persze a bronz irreális volt, de az utolsó hely se tetszett volna, ez az ötödik szerintem nagyon szép teljesítmény, nagyon jók voltunk" - összegzett Kozma Dominik. "A magam részéről a második ötvenen kipróbáltam egy új technikát, de nem igazán jött be, nem lettem gyorsabb tőle, sőt tulajdonképpen meghaltam benne."