Vágólapra másolva!
A legutóbbi szezonban ezüstérmes Videoton 1-0-ra győzött az Újpest otthonában a labdarúgó NB I második fordulójának vasárnapi játéknapján. A lila-fehérek ezzel továbbra is pont nélküliek.

NB I, 2. forduló:
Újpest FC - Videoton FC 0-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3457 néző, v.: Iványi
Újpest: Balajcza - Proesmans, Antón, Mihajlovic, Pollák (Stanisavljevic, 64.) - Balogh, Vasiljevic - Remili (Kovács D., 78.), Kabát, Christ - Zaris (Zamostny, 62.)
Videoton: Bozovic - Szolnoki, Vinicius, Szekeres, Cabrera - Tóth (Mitrovic, 64.), Sándor (Nikolics, 64.), Haraszti (Cardoso, a szünetben), Kovács - Fernandez, Torghelle
gólszerző: Torghelle (66.)
kiállítva: Kabát (45.), illetve Vinicius (42.), Szolnoki (82.)
sárga lap: Christ (30.), Mihajlovic (31.), Kabát (37., 45), illetve Torghelle (26.), Vinicius (34., 42.), Szolnoki (74., 82.), Bozovic (79.)

A hazaiak alakítottak ki több helyzetet az első félidőben, ennek ellenére a legnagyobb lehetőséget a Videoton puskázta el, ugyanis az ex-újpesti Sándor büntetőt rontott. A második félidőnek mindkét csapat tíz emberrel vágott neki, hiszen előbb a vendégektől Viniciust, majd néhány perccel később a hazaiaktól Kabát kapta meg második sárga lapját.

A fordulást követően nem sokkal Nikolics beállásával még veszélyesebbé vált a Videoton, és Torghelle góljával megszerezte a vezetést. A hazai szurkolók ugyanakkor hatalmas ünneplésben törtek ki, amikor megtudták, hogy az újpesti tornász, Berki Krisztián lólengésben aranyérmet nyert a londoni olimpián.

A hajrára Szolnoki kiállítása miatt kilenc játékossal maradt a Videoton, de megtartotta a vezetést, és mind a három pontot elvitte a Szusza Ferenc Stadionból.