Kozák csak a célban tudta meg, hogy Oszipenko féltávnál vezetett

Vágólapra másolva!
A női K-1 500 méteren második olimpiai bajnoki címét begyűjtő Kozák Danuta semmit sem látott legfőbb riválisából, így azt is csak a célban tudta meg, hogy 250 méternél még jelentős hátrányban volt.
Vágólapra másolva!

"Megpróbáltam teljes erővel menni, nem figyelni másra, így fogalmam sem volt, hogy hol állok pontosan" - nyilatkozta az MTI-nek Kozák. "Csak azt érzékeltem, hogy a mellettem lévő pályákon nincs senki, aki velem tart. A célban tudtam meg, hogy az elején a nagy riválisom, az ukrán belekezdett, és csak második voltam a féltávnál.

Kozák keveset aludt a négyessel megszerzett aranyérem utáni éjszakán. "Nem tudtam aludni, hajnali fél négy óta fenn vagyok, azóta próbáltam magam nyugtatgatni. Nagyon boldog vagyok, jól sikerült minden: a felkészülés, az előfutam és a verseny is. Köszönöm mindenkinek, aki segítette a felkészülésemet. Plusz erőt adott, hogy az otthoni válogatón le tudtam győzni olyanokat, akik számos nagy sikert értek el. Remélem, ez még nem a csúcs, lesz még pár olimpián, és a négyessel is szeretnék további sikereket elérni."