Vágólapra másolva!
A Barcelona és az Espanyol öregfiúkcsapatának játékosai lesznek a Telkiben szeptember elsején másodjára sorra kerülő FociFesztivál sztárvendégei.

A két barcelonai együttesben olyan korábbi klasszis, spanyol válogatott futballisták lépnek majd pályára, mint Jordi Lardin, Victor Munoz, Roberto Fernandez, vagy éppen Lionel Messi felfedezője, Carles Rexach. A két csapat a Dunai Antal által irányított magyar öregfiúk-válogatottal kiegészülve 18 órától a Kubala Kupáért küzd meg 45 perces mérkőzések keretében. A magyar csapatban többek között Illés Béla, Lipcsei Péter, Halmai Gábor, Kovács Zoltán, Vincze Ottó, Brockhauser István és Végh Zoltán kap szerepet.

A szervezők arról is beszámoltak, hogy az Egyetemi Bajnokok Ligája keretében a nyolc legnagyobb magyarországi felsőoktatási intézmény kispályás bajnokcsapata küzd meg egymással. Emellett négy legendás Bajnokok Ligája-döntőt elevenítenek fel a külföldi sztárklubok egymással megküzdő magyarországi szurkolói csoportjainak közreműködésével.

Az érdeklődők láthatják a színész- és újságíró-válogatott rangadóját 16 órától, illetve hivatalos barátságos mérkőzésen összecsap egymással Magyarország és Szlovákia strandlabdarúgó-válogatottja 14 órától.

Szabó László főszervező elmondta, hogy miként a tavalyi első alkalommal a sakk, úgy idén a cselgáncs lesz az esemény vendégsportja. Felbukkan majd Telkiben a londoni olimpia két érmese, Ungvári Miklós és Csernoviczki Éva, a programokért pedig az Európa-bajnok Hadfi Dániel felel.

A Vasas Kubala Akadémia toborzást tart a rendezvényen, amelyen véradásra is lehetőség nyílik majd a Ments Életet Alapítvány jóvoltából.

A szervezők - akiknek a tájékoztatása szerint tavaly több mint kétezren látogattak ki a rendezvényre - szeretnék, ha az idén ez a szám megduplázódna. A programok 9 órától 20 óráig tartanak, belépő 500 forintért váltható.