Négymillió megtekintést hozott a Sziget netes közvetítése

Vágólapra másolva!
379 ezren voltak a Szigeten, a netes közvetítés több mint tízszer ennyi találatot hozott össze.
Vágólapra másolva!

Míg a Szigeten idén 379 ezren voltak jelen, a Sziget hivatalos YouTube-oldalán látható élő közvetítés öt nap alatt több mint négymillió megtekintést szedett össze. Ami valójában persze nem jelenti azt, hogy ennyi nézője lett volna a fesztiválnak, hiszen voltak például olyanok, akik több alkalommal is belenéztek egy-egy koncertbe.

Ezzel a fesztivál az egyik legnépszerűbb európai esemény lett azok között, amelyeket a YouTube-on lehet látni. Gerendai Károly azt nyilatkozta, hogy a siker "minden várakozásunkat felülmúlta". A közvetítés főleg Európában volt népszerű; Magyarország mellett Belgiumban, Csehországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Lengyelországban, Oroszországban és Spanyolországban volt a legtöbb nézője.

A Sziget hivatalos YouTube-csatornáján még három hónapig megtekinthetők válogatott pillanatok, összesen 34 videó, köztük több Placebo-dal, Tankcsapda, Paolo Nutini, világzenei koncertrészletek, valamint a Crookers teljes eszetlen bulija. Mi a Korn fellépésének élő közvetítését néztük végig élőben a neten, itt írtunk az érdekes élményről.