Jövőre halasztották a budapesti Duna-átúszást

Vágólapra másolva!
Szeptember elseje helyett majd csak 2013-ban rendeznek Duna-átúszást Budapesten. A szervezők szerint pályázati bürokrácián csúszott el a terv.
Vágólapra másolva!

Idén nem tudják megrendezni a Duna-átúszást - olvasható a szervező MOME line Design Műhely közleményében. A rendezvényt szponzorok hiányában egyszer már szeptember elsejére halasztották, a további halasztás oka a szervezők indoklása szerint az, hogy a 2012-es szabadtéri sportrendezvényekre vonatkozó pályázatot július végén írták ki, a pályázatok elbírálása pedig 2012. decembere.

Ilyen feltételek mellett a rendezvényt szervező cég "nem mert kockázatot vállalni az előfinanszírozásra, hiszen ha a pályázatunk bármilyen okból meghiúsul, úgy cégünket végzetes anyagi kár éri" - áll a levélben. Mint írták, bíznak abban, hogy jövőre a pályázatkezelő társaság időben előkészíti a kiírást, így lehetőséget teremt a rendezvényszervező cégek számára, hogy a pályázati támogatással kalkuláljanak a rendezvény megvalósítása előtt.

A rendezvényre közel hatszázan regisztráltak, ebből a szervezők arra következtetnek, hogy az átúszás sikeres lenne. A jövő évi esemény előkészítését szeptembertől folytatják, a fejleményeket itt teszik közzé.

A Duna-átúszással a szervező MOME line Design Műhely a Duna és a partja kihasználatlan értékeire szeretné felhívni a figyelmet. (Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.)