Bükfürdőn kupon jár a bringásoknak

bükfürdő biciklizés
Vágólapra másolva!
Újfajta szolgáltatással csábítják az utószezoni nyaralókat Bükfürdőn egy kis testmozgásra. A Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület, a helyi vendéglátóegységekben levásárolható kuponokat ad azoknak, akik kerékpárt kölcsönöznek.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP

A program célja, hogy azokat a fürdővendégeket is megpróbálják rávenni az aktív időtöltésre, akik egyébként kevésbé fogékonyak a sportra, ezért nekik azt ajánlják, hogy ilyen könnyített módon járják be a várost és környékét. Az ő kedvükért az egyesület uniós forrásból elektromos rásegítéssel működő bicikliket is kínál kölcsönzésre. Ezek az ún. pedelec kerékpárok. A kifejezés a pedál és az elektromos szavak összevonásából született meg, de nem ugyanaz, mint az elektromos kerékpár, mert a pedelec bringát, noha kisebb erővel, de mégiscsak hajtani kell.
"Ez a technika adja meg azt a lehetőséget, hogy olyan vakációzókat is rávegyünk az aktívabb életmódra, akik koruk, esetleg többletsúlyuk miatt eddig nem is gondoltak arra, hogy esetleg kipróbálják a város és a környék kerékpárútvonalait"- mondta Pálffy Tamás, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Egyesület szakembere a Turizmus Online-nak.

A kerékpárokat kölcsönző vendégek részére ráadásul fizet is az egyesület, ugyanis a bérléskor a turisták olyan kuponokat kapnak, amelyeket a helyi vendéglátóegységekben akár kalóriaszegény ételekre is felhasználhatnak. Az egyesület a jövőben azt is tervezi, hogy a kuponok beválthatók lesznek a helyi kalandparkban, és wellness-, valamint masszázs-szolgáltatásokra is fel lehet majd használni a bónokat.