Vágólapra másolva!
Radamel Falcaóról áradozik mindkét fél a Szuperkupáról döntő Atlético-Chelsea csata után, aki egy félidő alatt szerzett három góljával segítette hozzá a madridiakat a 4-1-es diadalhoz.

Falcaóék ízekre szedték a Chelsea-t a Szuperkupa-döntőben

A spanyol együttes a 26 esztendős csatár vezérletével 2010 után másodízben hódította el a trófeát a Bajnokok Ligája-győztes angol gárda elleni sikerrel.

Roberto Di Matteo, a vesztes vezetőedzője azt mondta, ha Falcao időt és teret kap, hihetetlenül veszélyes játékos. "Egyike a legjobb támadóknak. Ezt már a találkozó előtt is tudtuk, de most újra bizonyított" - dicsérte az olasz-svájci szakember a kolumbiait. Falcao az Athletic Bilbao elleni májusi Európa Liga-döntőn két góllal vette ki részét a győzelemből.

Saját mestere, Diego Pablo Simeone is szuperlatívuszokban nyilatkozott Falcaóról. "Nincsenek rá szavak! Különleges, remek futballista, remélem, sokáig velünk marad" - így Simeone, aki azok után, hogy 1999-ben a Lazio futballistájaként már elhódította a trófeát a Manchester Uniteddel szemben, most edzőként egy másik angol együttes fölött diadalmaskodott.

"Falcaóból egy van, és ő az Atléticóé" - büszkélkedett a madridi együttes dél-amerikai légiósával a csapat többségi tulajdonosa, Miguel Angel Gil Marín. "Kiemelkedő játékos és nagyszerű ember, sokat emel a csapat színvonalán."

"Egyedülálló mérkőzés volt, olyan, mint egy álom" - mondta maga az ünnepelt, aki kedden a Bilbao elleni spanyol bajnokin is mesterhármast szerzett. "Ki kell élveznünk a sikert, az ember nem nyer mindennap Szuperkupát!"